Není nad to, když jídlo hraje všemi barvami. Vytvořit duhu na talíři Vám pomohou i tyto zdravé křupavé batáty.
Suroviny:
- batáty
- tapioková mouka
- avokádový olej či olivový olej
- špetka soli
- bylinky
Postup:
- Nechte předehřívat troubu na 200 °C.
- Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pokud máte batáty v bio kvalitě, nemusíte slupku loupat, stačí jen pořádně omýt a vydrhnout kartáčkem.
- Následně batáty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Na jeden plech se většinou vejdou 3 velké brambory nakrájené na plátky, ale záleží na jejich velikosti.
- Batáty vyrovnejte na plech, tak aby se co nejméně překrývaly. Snažte se jej nepřeplnit, jinak se neupečou, ale jen se zapaří.
- Každý kousek batátů lehce poprašte tapiokovou moukou z obou dvou stran.
- Poté pokapejte olejem, osolte a přidejte Vaše oblíbené bylinky (u nás vede libeček a petržel).
- Pečte cca 20 minut, v polovině pečení plátky obraťte.