Powered by Smartsupp

Křupavé batáty

Není nad to, když jídlo hraje všemi barvami. Vytvořit duhu na talíři Vám pomohou i tyto zdravé křupavé batáty.

Suroviny:

 Postup:

  • Nechte předehřívat troubu na 200 °C.
  • Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pokud máte batáty v bio kvalitě, nemusíte slupku loupat, stačí jen pořádně omýt a vydrhnout kartáčkem. 
  • Následně batáty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Na jeden plech se většinou vejdou 3 velké brambory nakrájené na plátky, ale záleží na jejich velikosti.
  • Batáty vyrovnejte na plech, tak aby se co nejméně překrývaly. Snažte se jej nepřeplnit, jinak se neupečou, ale jen se zapaří. 
  • Každý kousek batátů lehce poprašte tapiokovou moukou z obou dvou stran.
  • Poté pokapejte olejem, osolte a přidejte Vaše oblíbené bylinky (u nás vede libeček a petržel).
  • Pečte cca 20 minut, v polovině pečení plátky obraťte.