TAPIOKOVÁ MOUKA (ŠKROB), 1000 g




Detailní popis produktu
Stejně jako v našich zemích používáme při vaření bramborový nebo kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce (arrowroot, marantová mouka). Produkty z tapioky mají poměrně dost kalorií, avšak zasytí na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem nezatíží trávení. Tapioková (tapiocová) mouka je také zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu. Tapiokovou mouku můžete použít jako univerzální kuchyňskou přísadu. Jako zahušťovadlo do polévek, omáček a dušených jídel, k přípravě krémů, při pečení moučníků a dezertů nebo k výrobě výborného pudinku. Ideální je také jako náhrada želatiny.
Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.