Powered by Smartsupp

Pudinkové strojkové cukroví

Pudinkové strojkové cukroví z mouky ze zelených banánů je zajímavý a netradiční recept, který spojuje výhody mouky z nezralých banánů (také známé jako "banánová mouka") s klasikou české cukrářské tradice – strojkovým cukrovím. Banánová mouka je bezlepková a má příjemně nasládlou chuť, což dá cukroví originální a exotický nádech.

Tady je základní recept na pudinkové strojkové cukroví z banánové mouky:

Ingredience:

  • 200 g mouky ze zelených banánů (banánová mouka)
  • 110 g másla (ghee)
  • 100 g kokosového cukru 
  • 1 žloutek (případně dvě křepelčí vajíčka)
  • 40 g tapiocového škrobu 
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce vody (nebo rostlinného mléka)
  • špetka soli

Na ozdobu:

  • marmeláda pouze z ovoce
  • kvalitní čokoláda (bez sójového lecitinu, mléka atd.)
  • kokosový olej

POSTUP

Příprava těsta:

Kokosový cukr nasypte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud se z něj nezačne prášit - vznikne vám kokosový moučkový cukr. Dále v míse smíchejte mouku ze zelených banánů, tapiocový škrob, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné misce vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte žloutek a promíchejte. Postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody, aby se lépe zpracovávalo.

Vytváření cukroví: Těsto postupně vtlačte do strojku s nástavcem na cukroví a vytvářejte kratší obdélníčky. Snažte se, aby kousky byly přibližně stejné velikosti.

Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 10-12 minut, dokud cukroví nezíská světle zlatavou barvu.

Dokončení: Po vychladnutí promažte marmeládou. V menším kastrůlku rozehřejte kvalitní čokoládu s trochou kokosového oleje a slepené cukroví namáčejte do čokolády. Na pečícím papíru nechce čokoládovou polevu ztuhnout.