Najít vláčné, ohebné těsto bez vajec a lepku může být na AIP malý zázrak. Tohle těsto ho ale splňuje na jedničku – je měkké, pružné a ideální pro slané rolády všeho druhu. Skvěle drží tvar, a přitom zůstává jemné a chuťově neutrální.
INGREDIENCE:
- 1 hrnek + 1 lžíce mouky z manioku
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 špetka soli
- 0,5 hrnku kokosového mléka
- 0,5 hrnku vody
- 2 lžíce olivového/avokádového oleje
- 1 lžička jablečného octa (pomáhá nahradit vejce)
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- nasekané bylinky/česnek/zelenina (nemusí být)
POSTUP:
1. V míse smíchejte suché ingredience: mouku z manioku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a droždí.
2. V jiné nádobě smíchejte mléko, vodu, olej a jablečný ocet.
3. Spojte tekuté a suché ingredience a promíchejte do hladkého těsta. Nakonec přidejte bylinky.
4. Nechte těsto 5 minut odpočinout.
5. Rozpalte kontaktní grill (toastovač se mřížkou) a potřete ho trochou oleje.
6. Nalijte těsto do grillu a pečte 3–5 minut, dokud není těsto zlatavé a křupavé.
7. Podávejte potřené AIP pomazánkou, a plněné zeleninou/kvalitní šunkou nebo třeba tuňákem. Dobrou chuť!