OCET VAVŘÍN & ČESNEK, 500 ml

znovuzařazování
Značka: Živina
79 Kč 15,80 Kč / 100 ml
Poslední kusy skladem

Ocet se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování pokrmů a čerstvých salátů, kterým dodá lehce pikantní chuť.

 

 

Detailní informace

kvalita
KVALITA NA PRVNÍM MÍSTĚ
U nás koupíte jedině potraviny, které mají jednoduché složení s kvalitními surovinami.
Vše pro AIP dietu na jednom místě.
JEDNODUCHÉ NAKUPOVÁNÍ
Jsme první a jediný e-shop s kompletním sortimentem pro AIP dietu.
provsechny
E-SHOP (NEJEN) PRO AIP
Naše kvalitní potraviny, které jsou převážně v bio kvalitě, ocení každý - i když se nestravuje podle pravidel AIP.
Široký sortiment
ŠIROKÝ SORTIMENT
Sortiment pro Vás neustále rozšiřujeme. Pokud u nás nenaleznete, to co právě hledáte - neváhejte nás kontaktovat.

Detailní popis produktu

Pár kapek octa udělá spoustu parády

Když jídlu „něco“ chybí, můžete se skoro vsadit, že jde o kyselost. Kyselá aktivuje naše chuťové buňky, napomáhá tvorbě slin a tedy i trávení. Prostě nám díky ní více chutná.

Naším esem v rukávu je v kuchyni ocet, který dodá jídlu grády i rovnováhu. Díky octu nám jídlo připadá svěží, lehké a zároveň vyvážené.

 

Naše nové bylinkové octy

Naše ochucené bylinkové octy se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování čerstvých salátů, polévek, omáček, marinád na zeleninu nebo maso, dipů a majonéz.

U nás v Přerově jsme do nich přidali bylinky, koření nebo třeba zázvor a nechali je vhodnou dobu odležet. Vznikly tak čtyři aromatické bylinkové octy s jedinečnou chutí daných přísad.

  • Ocet Vavřín & Česnek s výtažky česneku, bobkového listu a nového koření je výsledkem macerování bez tepelného zahřátí čerstvých surovin v jablečném a lihovém octu s 6% kyselostí.
  • Základem je rychle fermentovaný a následně filtrovaný ocet bez pasterizace.
  • Samotný jablečný ocet má blahodárné účinky na lidské zdraví. Jako zásaditá surovina pročišťuje organismus, podporuje střevní mikroflóru a napomáhá trávení.

 

Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.