KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA BEZFOSFÁTOVÝ BIO, 150 g

Akce znovuzařazování
Značka: Wolfberry
72 Kč –27 %
kyprici prasek do peciva bio 150 g wolfberry
72 Kč –27 % 52 Kč 34,67 Kč / 100 g
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. 

Detailní informace

kvalita
KVALITA NA PRVNÍM MÍSTĚ
U nás koupíte jedině potraviny, které mají jednoduché složení s kvalitními surovinami.
Vše pro AIP dietu na jednom místě.
JEDNODUCHÉ NAKUPOVÁNÍ
Jsme první a jediný e-shop s kompletním sortimentem pro AIP dietu.
provsechny
E-SHOP (NEJEN) PRO AIP
Naše kvalitní potraviny, které jsou převážně v bio kvalitě, ocení každý - i když se nestravuje podle pravidel AIP.
Široký sortiment
ŠIROKÝ SORTIMENT
Sortiment pro Vás neustále rozšiřujeme. Pokud u nás nenaleznete, to co právě hledáte - neváhejte nás kontaktovat.

Detailní popis produktu

Jak používat BIO kypřící prášek do pečiva
Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst. 

Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. BIO kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.

 

Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.