KURKUMA PRÁŠEK BIO, 50 g

eliminace
Značka: Allnature
38 Kč 76 Kč / 100 g
Skladem

Kurkuma prvotřídní kvality se specifickou, jemně pepřovitou, jakoby zemitou a jemně nahořklou chutí, které dodá pokrmům krásně žlutou barvu.

Detailní informace

kvalita
KVALITA NA PRVNÍM MÍSTĚ
U nás koupíte jedině potraviny, které mají jednoduché složení s kvalitními surovinami.
Vše pro AIP dietu na jednom místě.
JEDNODUCHÉ NAKUPOVÁNÍ
Jsme první a jediný e-shop s kompletním sortimentem pro AIP dietu.
provsechny
E-SHOP (NEJEN) PRO AIP
Naše kvalitní potraviny, které jsou převážně v bio kvalitě, ocení každý - i když se nestravuje podle pravidel AIP.
Široký sortiment
ŠIROKÝ SORTIMENT
Sortiment pro Vás neustále rozšiřujeme. Pokud u nás nenaleznete, to co právě hledáte - neváhejte nás kontaktovat.

Detailní popis produktu

Kurkumě se díky žluté barvě často říká také indický šafrán a lze ji používat jako samostatné koření, nebo do různých kořenících směsí, přičemž u nás ji známe hlavně v kari. Kurkuma obsahuje velmi vzácné éterické oleje ve formě kurkuminu, felandrenemu a sabinenu, které jí dodávají nejen její krásně žlutou barvu a specifickou chuť, ale mají hlavně příznivý vliv na lidský organismus. Podle schválených zdravotních tvrzení je kurkuma podporuje dobrý stav kloubů a kostí, normální činnost nervové soustavy, dýchacího systému a pokožky, podporuje duševní rovnováhu, normální trávení, správnou činnost jater, krevního oběhu a kardiovaskulárního a imunitního systému.

Bohužel, kurkumin se z kurkumy do krve velmi špatně absorbuje a jeho biologická dostupnost je tak značně omezena. Naštěstí existuje velmi jednoduché řešení v podobě přídavku pepře. Výzkumy ukazují, že kombinace kurkuminu a piperinu zvyšuje absorpci prvního jmenovaného až o 2000 %. Proto je vhodné ve znovuzařazovací fázi autoimunitního protokolu přidávat ke kurkumě vždy trochu pepře. 

 

Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.