Tradiční pesto alla genovese se jednoduše vyrábí pouze z bazalky, piniových oříšků, parmazánu, česneku, soli a olivového oleje. Ale verze bez ořechů a parmezánu, tedy vhodná již v eliminační fázi autoimunitního protokolu, Vám bude chutnat úplně stejně. Suroviny: bazalka (nebo jakékoliv jiné bylinky) sůl kvalitní olivový olej lahůdkové droždí česnek (není nutné) oříšky (pokud jste v eliminační fázi vynechte) Postup: Otrháme a očistíme listy bazalky. Do mixéru vložím...
Novinky
Výpis článků
AIP smoothie
Pokud se snažíte zahrnout do svého autoimunitního jídelníčku více zeleniny, smoothie může být skvělou volbou. Když si připravuji smoothie, řídím se 4 základními pravidly: 1. Aby bylo smoothie dostatečně výživné a zdravé, je důležité, aby obsahovalo co nejvíce zeleniny (klidně i 90%), nejlepší jsou všelijaké lupeny, řepa, mrkev atd. Ovoce používám převážně bobulovité, případně pár datlí, aby smoothie mělo lepší chuť. 2. Aby smoothie obsahovalo i všechny makroživiny přidávám odměrku kolag...
Ovládací prvky výpisu
2 položek celkem