Tradiční pesto alla genovese se jednoduše vyrábí pouze z bazalky, piniových oříšků, parmazánu, česneku, soli a olivového oleje. Ale verze bez ořechů a parmezánu, tedy vhodná již v eliminační fázi autoimunitního protokolu, Vám bude chutnat úplně stejně. Suroviny: bazalka (nebo jakékoliv jiné bylinky) sůl kvalitní olivový olej lahůdkové droždí česnek (není nutné) oříšky (pokud jste v eliminační fázi vynechte) Postup: Otrháme a očistíme listy bazalky. Do mixéru vložím...
Novinky
AIP smoothie
Pokud se snažíte zahrnout do svého autoimunitního jídelníčku více zeleniny, smoothie může být skvělou volbou. Když si připravuji smoothie, řídím se 4 základními pravidly: 1. Aby bylo smoothie dostatečně výživné a zdravé, je důležité, aby obsahovalo co nejvíce zeleniny (klidně i 90%), nejlepší jsou všelijaké lupeny, řepa, mrkev atd. Ovoce používám převážně bobulovité, případně pár datlí, aby smoothie mělo lepší chuť. 2. Aby smoothie obsahovalo i všechny makroživiny přidávám odměrku kolag...